· maria.bergstrand

Lilla kulturarvsdagen 12/9 - följ med på vandring i 1700-talets Vita Bergen: en barnarbetares dag

Samling vid Barnängens gård, kl 10.30. Följ med Lovisa, 7 år, från fabriken i Barnängen där hon arbetar, till hennes hem på Bergsprängargränd i Vita Bergen, midsommaraftonen 1778. 
Vandringen, på ca 1 kilometer, baseras på en audioguide, tillgänglig på mobil och surfplatta genom onspotstory. Det här är levande historia från ett barns perspektiv: en berättelse med sång och sagor, lämplig för barn från 5 år och uppåt – även roande för vuxna.c

Vandringen, på ca 1 kilometer, baseras på en audioguide, tillgänglig på mobil och surfplatta genom onspotstory. Det här är levande historia från ett barns perspektiv: en berättelse med sång och sagor, lämplig för barn från 5 år och uppåt – även roande för vuxna.

Program och hålltider

Lördag den 12 september, digital historisk vandring:

  • Kl 10.30 – samling vid Barnängens Gård, Buss 2 (från Slussen) eller 57 (från Södra station)
  • Kl 11:00 – Vandringen börjar:
    Vi lyssnar till berättelsen i medhavda mobiler, surfplattor och vandrar uppför Gaveliusgatan, stannar och hör en visa vid Bellmanskorgen Faggen, och fortsätter mot Vita Bergen. Vid berättarrundeln i Vita Bergen stannar vi för att höra en fabel.
  • Vandringen slutar vid Bergsprängargränd, mitt emot Sofia kyrka

Anmäl dig gärna på hemsidan i kontaktformuläret. Där kan du ladda ner och skriva ut en karta över vandringen. Viktigt: Tag med mobil och eller surfplatta, och ladda ner appen “onspotstory”.

Ni finner vandringen här: www.onspotstory.com/en/audioguide/sv/1052/Historisk-Stockholmsvandring-for-barn