· maria.bergstrand

Möt Sonia López, Mesa social para la paz i Colombia

i Solidaritetshuset måndag 16 nov  kl 16-18
CIVILSAMHÄLLETS ORGANISATIONER KRÄVER ATT FÅ HA EN RÖST I FREDSBYGGANDET I COLOMBIA
Den 5 november samlades sociala rörelser från olika sektorer: kvinnor, ursprungsbefolkningen, fackföreningar, religiösa samfund, människorättsorganisationer, ungdomsorganisationer från landets alla hörn för att bilda  la mesa social para la paz, civilsamhällets initiativ för fredsbyggandet.

Kom och träffa Sonia López, ledare för organisationen Joel Sierra som samlar bönder och ursprungsbefolkning i regionen Arauca, i östra Colombia. Regionen har stark närvaro av gerillagrupper och är samtidigt rik på naturresurser som olja. Hur ser civilbefolkningen där på fredsuppbyggandet?
Sonia är också en representant från sin region i mesa social para la paz

Congreso de los Pueblos Europa i samarbete med Solidaritetshuset bjuder på ett samtal om de sociala rörelsernas strategi för att bygga upp fred i Colombia

Tid måndag 16 nov  kl 16-18
Plats: Solidaritetshuset, möteslokal Draken, Tegelviksgatan 40. (ändhållplats buss 2, 66, 57)