· maria.bergstrand

11/11 Rapportsläpp med fokus på fröer

Årets mest spännande rapport, Right to Food and Nutrition Watch, är här och det ska vi fira. Denna utgåva ”Keeping Seeds in People’s Hands” sätter fokus på fröer och det går att läsa sammanfattning eller hela rapporten.
Fredag 11 nov bjuder vi in till After Work och samtal på Solidaritetshuset i Stockholm. Med oss är vår internationella gäst, Pat Mooney, pristagare av Right Livelihood Award för sin kamp för att rädda den naturliga genetiska mångfalden av grödor.
Trots att traditionella fröer föder världen och bidrar till ökad motståndskraft inför naturkatastrofer hotas de av utrotning av den stora jordbruksindustrin. Mer och mer ser vi hur frö- och kemikalieföretag inom jordbrukssektorn privatiserar, monopoliserar och kontrollerar fröer genom att patentera och kommersialisera denna källa till liv. Samtalet kommer handla om fröer och civilsamhällets kamp för rätten till lämplig mat.